↑ Tilbage til IT

Bredbånd

14/6-2017

Så var der godt nyt til alle i området

Tidsplan fra Bredbånd Nord:

Bredbånd Nord starter med at grave i uge 25. D 1/8 vil tenkikkeren starte med og besøge nye brugere. D. 1/11 vil de første være koblet på det nye fiber net, og senest D. 31/12 forventes projektet at være afsluttet

12/6-2017

Vi har desværre ikke modtaget en tidsplan fra Bredbånd Nord endnu, men de har søgt gravetilladelse hos kommunen  fra d. 19/6 til 1/9 – 2017 så mon ikke der er snart kommer noget info fra dem, vi følger op

Her kan i se området hvor der er søgt gravetilladelse

27/3-2017

Ultimo uge 12 uddelte vi breve fra Bredbånd Nord til de adresser der endnu ikke er registreret som tilmeldte. Det har vist sig at der er mange adresser som har fået det seneste brev fra Bredbånd Nord som er tilmeldt. Årsagen er nok tidsforsinkelse i systemet. Vi skal nok få tilmeldingerne afstemt med Bredbånd Nord, så alle der ønsker at være med også kommer med.

Denne afstemning bliver lave efter på torsdag den 30/3 som er sidste tilmeldingsdag i Holtet IF’s klubhus. Bredbånd Nord vil være der fra 14:30 til 17:30

14/3-2017

Sakset 3 interessante artikler om fiber i Computerworld. Computerworld

10/3-2017

Energistyrelsen offentliggør noget statistik over udbredelsen af hhv. adsl og fiber. Se en graf over udviklingen her. 2. kv. 2016 er ikke med endnu, men vi må forvente noget der ligner en eksponentiel udvikling i fiber.

5/3-2017

På dette kort, er vist hvilket område der tilbydes bredbånd. Desværre er Mølholtvej Skroldvej og den hel af Skiveren som ligger for enden af Hjortrimmeren vej ikke med. Vi håber det er en fejl og det vil bliver rettet. Der arbejdes på sagen.

4/3-2017

Det har vist sig at Post Nord ikke har leveret materialet fra bredbånd til alle. Derfor er materialet scannet og kan hentes her på siden: Bestillingsseddel-individuel-46, BN-lynhurtigt-enkelt-og-stabilt, Oplevelser-for-enhver-smag.

Bestillingssedlen kan udskrive, udfyldes og sende til Bredbånd Nord eller afleveres t klubhuset den 8 eller 16 marts. Husk sidste frist for tilmelding er den 3. april 2017.

“Bredbånd Nord lynhurtigt enkelt og stabilt” er den pjece som skulle være udsendt til alle husstande.

“Oplevelser for enhver smag” er en pjece som var med ved mødet den 28/2 og som frit kunne erhverves. I denne pjece står af internet til 179 kr/måned er en 10/10 Mbit/s forbindelse. Det er ikke korrekt for vores område, der er den garanterede hastighed 15/15 Mbit/s.

28/2-2017

Klubhuset i Holtet var fyldt til bristepunktet tirsdag d. 28/2, hvor Bredbånd Nord var og fortælle om fordelene ved bredbånd samt alle de andre fordele der er ved at få hurtig internetforbindelse.

Holtet Gåser Landsbylaug har været ude og høre områdets beboere, om de er interesseret i bredbånd. Det var for at søge bredbåndspuljen og før, der var noget konkret både vedr. pris og udrulningstidspunkt. På det tidspunkt erklærede ca. 50 % interesse for at få hurtig bredbånd. Det er dette forarbejde, der har gjort, at Bredbånd Nord rykkede området frem i planen for udrulning af bredbånd i hele Nordjylland.

Hvis der inden 3. april er lavet aftale med min. 150 husstande, så påbegyndes gravearbejdet efter sommerferien 2017 og afsluttet inden udgangen af 2017.

Det gælder om at være med i ”første hug”, idet det vil blive væsentligt dyrere at komme med senere.

Prisen for tilslutning er 3.500 kr. inkl. moms pr. husstand. Der er valgt ens tilslutningspris uanset om der er langt eller kort afstand ind til den enkelte ejendom.  De 3.500 kr. er fradragsberettiget under håndværkerfradragsordningen, hvis man selv husker at opgive dem.

Tilslutning er dyrere på landet end i byerne – til gengæld er der jo så mange andre fordele ved at bo på landet.

Bredbånd Nord holder yderligere to arrangementer, hvor det er muligt at komme og stille spørgsmål og melde sig til bredbånd. Arrangement er onsdag d. 8. marts og torsdag d. 16. marts. Begge dage fra 14:30 til 17:40. Det er nu også muligt at tilmelde sig på bredbaandnord.dk

25-01-2017

Styregruppen har et nyt møde med Bredbånd Nord, hvor situationen efter afslag fra bredbånds puljen skal drøftes. Efterfølgende indkaldes til plenummøde hvor alle interesserede inviteres. Mødedato endnu ikke fastlagt.

15-12-2016

31 danske bredbånds-projekter får nu støtte af bredbåndspuljen. Det skal forbedre bredbånds-dækningen på 3.739 adresser i 21 kommuner.

Det meddeler Energistyrelsen, der står for at administrere bredbåndspuljen.

Bredbånddækningen kan nu blive forbedret 31 steder rundt om i landet efter, at Energistyrelsen har givet tilsagn om støtte til projekterne med 80 millioner kroner fra bredbåndspuljen.

Der er modtaget 167 fuldstændige ansøgninger, og der er ansøgt om tilskud for 288 millioner kroner.

Der gives tilskud til 31 projekter, hvoraf der gives delvist tilskud til et enkelt projekt. Projekterne er geografisk fordelt over store dele af landet, og der gives tilskud til at forbedre dækning på 3.739 adresser i 21 kommuner.

Vidt forskellige beløb

Energistyrelsen skriver,  at der er ansøgt om meget forskellige beløb fra 122.000 kroner til 6,4 millioner kroner i de enkelte projekter.

Samtidig oplyses det, at ni forskellige teleselskaber er med i partnerskaberne med kommuner, virksomheder og borgere.

Når de lokale partnerskaber har accepteret tilsagnet fra Energistyrelsen, kan teleselskaberne gå i gang med at udrulle bredbånd. Næste ansøgningsrunde vil blive sat i gang inden udgangen af 1. kvartal 2017.

Det videre forløb for Holtet Gåser.

Vi skal have diskuteret hvad vi gør nu. Mon ikke at vi straks i det nye år kalder sammen til et møde for at fastlægge en ny strategi.

1-11-2016

Der er sendt en orienteringsmail ud til alle vi har mailadresse på. Hvis du vil læse mailen så tryk her.

1-12-2016

Vi har søgt Aalborg kommune om tilskud til etablering af hurtig internet til HiF’s klubhus i Holtet. Vi har fået tilsagn og har lovning fra Bredbånd Nord på at der bliver lagt fiber ind til klubhuset inden udgangen af 1. kv. 2017. I klubhuset laves også en internetcafe som kan benyttes af alle nuværende og kommende brugere af huset, Dette tiltag kører helt uafhængig af udrulning af fiber til alle.

 

 

 

 

 

 

 

31-10-2016

Vi har sammen med Bredbånd Nord send en ansøgning om tilskud til hurtig internetforbindelse i vores interesseområde, som er Gåser Engvej, Hjortrimmenvej, Holtetgaardsvej, Holtetvej, Mølholtvej, Nordkær, Nørtengen, Råbhuivej, Skivervej ud for Hjortrimmenvej, Skroldvej, Sønderskovvej fra Holtet til Mølholtve j samt Aalborgvej fra Mølholtvej til Råbhuivej.